Blog za darmo

Tag-Archive for » olej «

Olej lniany-LenVitol

 

Dzięki firmie Oleofarm otrzymałam olej lniany 500ml

Olej Lniany znajduje zastosowanie w kuchni na co dzień. Olej lniany należy spożywać wyłacznie na zimno. Nie wolno smażyć na oleju lnianym ani gotować czy podgrzewać. Należy przechowywać w temp. 4-10 °C, w szczelnie zamkniętej butelce,z dala od źródeł światłaych.

Olej lniany może być stosowany:

  • jako dodatek do sałatek i surówek
  • jako dodatek do wszelkich innych  potraw na zimno, gdzie zazwyczaj dodajemy inne oleje
  • może być stosowany do smarowania skóry czy olejowania włosów
  • dla pobudzenia trawienia i na zaparcia często jest stosowany przez wiele osób

Pamietajcie: Dzienna dawka oleju lnianego dla dorosłego człowieka to 30–60 ml czyli 2-4 łyżek. W takiej porcji znajdziesz od 16 do 32 g kwasów omega-3.
Czy wiesz że, łykając olej lniany w kapsułkach musiałbyś połknąć ok 30 kapsułek aby dostarczyć taką ilość kwasów omega-3?

opinia:Dobrze jest go wypić w  małej szklance z dodatkiem soku z cytryny,sok opada na dno jest bardzo zdrowy.Jest naprawdę świetny,stosowałam również na włosy juz drugi raz widzę znaczną poprawę kondycji włosów,wygładza skórę i opóźnia powstawanie zmarszczek oraz doskonale smakuje do surówki z kiszonej kapusty.POLECAM

Zapraszam:

https://www.facebook.com/lenvitol

http://oleofarm.pl/o-firmie/prezentacja-firmy/ 

NOMAK-olej kokosowy,olej palmowy czerwony.

Dzieki firmie NOMAK(produkty ekologiczne) otrzymałam olej kokosowy na zimno tłoczony oraz olej palmowy czerwony.

Moja opinia:

Olej jest w szklanym słoiczku o pojemności 30ml.

Olej kokosowy: Olej najlepiej mi smakuje na pieczywie i pieczonej szynce miałam okazje posmarowac przyprawic i upiec szynke na swieta,przydatny jest takze do smazenia,duszenia do dan miesnych jest niezastapiony w kuchni oraz mozna go użyc do pielegnacji ciała,ja zas uwielbiam zapach kokosowy,olejkiem posmarowalam sobie cialo łokcie popenkane stopy jest rewelacyjny na takie rzeczy dobrze sie rozsmarowuje,po smarowaniu czuc nawilzenie, gładkość.Pozostawia na skórze ładny zapach, intensywny, wyczuwalny, który długo się utrzymuje na skórze.Olej jest łagodny dla skóry.Kolor jest zależny od temperatury rozpuszczony jest przezroczysty  natomiast ogólnie jest mlecznobiały.

Olej palmowy czerwony:Produkt wysoce lekkostrawny dobrze przyswajalny i hipoalergiczny,nie zawiera glutemu ani alergenów.Produkt ten jest tradycyjnie używany jako pożywienie i kosmetyk,olej może być  używany przy schorzeniach skórnych, takich jak egzema, dermatozy czy łuszczyca. Wysoka zawartość witaminy A czyni z oleju palmowego doskonały produkt odmładzający, przywracający zdrowy wygląd skórze suchej,jako doskonałe źródło witaminy E powoduje szybsze gojenie się skóry, zapobiegając tym samym powstawaniu blizn – także potrądzikowych.Olej mozna uzywac na usta lekko daje inny kolorek.Czerwony olej palmowy stanowi źródło beta-karotenu, podobnie jak marchew – zawiera go jednak aż dziesięć razy więcej.Czerwony olej palmowy nadaje potrawom piękny, złotawy kolor oraz smak charakterystyczny dla kuchni. Doskonale nadaje się do przygotowywania ryżu, ziemniaków, duszonej cebuli, sadzonych jajek oraz sosu.

Zalety:

-są tłoczone na zimno

-nierafinowane

-surowce pochodza z upraw ekologicznych

-wegańskie

-lekkostrawne

-łatwo przyswajalne

 

Zapraszam na stronę  dowiedz się więcej:http://nomak.pl/

ZIELONY NURT-OLEJ

Miałam możliwość od firmy ZIELONY NURT   przetestować OLEJ ZE SŁONECZNIKA.

Opis Producenta:

Olej słonecznikowy pozyskujemy z najwyższej jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.
Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.
Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.

Opinia:

Olej jest bardzo dobry  dla zdrowia i urody człowieka,w ziarnach słonecznika witaminy pomagają w utrzymaniu prawidłowego cholesterolu oraz obniżenie złego a także podnoszą odporność organizmu . Olej ten pozyskuje się z ziarnek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100° C. Najlepiej jeśli spożywany jest na zimno jako dodatek do sałatek, surówek , zup i sosów.Olej słonecznikowy jest szeroko rozpowszechniony w kosmetyce . Znajduje zastosowanie jako środek zapobiegający tworzeniu się zmarszczek oraz nawilżający .Olej umieszczony jest w ciemnej szklanej butelce co jest dodatkowym atutem wpływającym aby wszystkie c cenne składniki zostały zachowań.Polecam osobom dbającym o zdrowy styl życia.

 

Zalety:

-Wszechstronny

-Nadaje się do surówek na zimno

-Dobry dla zdrowia i urody

Obniża  cholesterol

Ciemna szklana butelka

Zawiera witaminę E

 

Link do strony: http://zielonynurt.pl/pl/index